Kako napisati Google oglas koji donose najviše konverzija

Kako napisati Google oglas ovih dana je popularno pitanje među SMM i PPC poblikom. Search oglas koji ostvaruje velik broj konverzija na Google Ads platformi nije teško, ali da bismo to učinili kako treba, moramo upregnuti više moždanih vijuga istovremeno. Budući da smo ograničeni brojem znakova koje imamo na raspolaganju od strane Google-a (SERP), moramo ih iskoristiti što je bolje moguće.

For instance

Prilikom pisanja oglasa, važno je misliti na iskustvo posjetitelja web stranice – od upita, tekstualnog sadržaja oglasa, do landing stranice na koju ga vaš oglas vodi.

Ne postoji jedinstven pristup pisanju oglasa, ali slijedom nekih praksi koje su se pokazale kao dobitne, postat ćemo uspješniji. Imajući to na umu, u nastavku se nalazi par savjeta iz svakodnevne prakse za pisanje najboljeg Search oglasa (i sadržajem za Landing stranicu) za Google oglase:

For instance

Kako napisati Google oglas

Iskoristite ključne riječi gdje je to moguće

 

Ključne riječi u oglasima

Ključne riječi u oglasima – Primjer

For instance

Najbolja praksa pisanja oglasa je uključivanje ključnih riječi u samom oglasu kako bi se odrazio na upit pretraživača. Ponavljanje fraze slične onome što su tražili skrećemo im pozornost da su na pravom mjestu.

Ključne riječi u Google oglasu

 

For instance

Dodavanje ključnih riječi u oglas prilično je jednostavno, ali važno je pobrinuti se da se ključne riječi dobro koriste. Nemojte samo nabacati što više ključnih riječi.

For instance

Oglas zasićen ključnim riječima vjerojatno ne prenosi nikakvu poruku i može biti gori od oglasa bez ključnih riječi.

For instance

Važnije je točno objasniti što prodajete ili nudite.

For instance

Položaj ključne riječi u oglasima također može odigrati veliku ulogu. Preporučam vam testiranje položaja ključnih riječi unutar oglasa da biste vidjeli što najbolje funkcionira.

For instance

Ponekad je najbolje u Naslovu 1., ponekad Naslov 2. , a ponekad je najbolje koristiti u opisnoj rečenici. Nećete znati dok ne testirate!

For instance

 

Ključne riječi na landing stranicama

 

Ključne riječi na landing stranicama

Ključne riječi na landing stranicama

For instance

Korištenjem ključnih riječi za pretraživanje u naslovima i/ili tekstu na vrhu landing stranice posjetitelju govori: “Na pravom ste mjestu. Imamo ono što tražite.”

For instance

For instance

Nažalost, zamjena teksta na landing stranicama nije tako jednostavna kao u oglasu. Ako vaše landing stranice dio većeg web sustava, logika može sugerirati da trebate izraditi novu stranicu za svaku ključnu riječ koju ciljate.

For instance

For instance

Umjesto toga, odaberite neke uobičajene fraze, vjerojatno najčešće pretraživane varijante vaših ključnih riječi i pretvorite ih u naslove. U idealnom slučaju, broj stranica koje ćete morati izraditi smanjit će se ovisno o broju ključnih riječi za koje ciljate oglas.

For instance

 

Uvijek uključite poziv na radnju – Call to Action za Google oglas

 

Kako napisati Google oglas i povećati broj konverzija

For instance

Kada se sve svodi na to, oglase kreiramo i prikazujemo jer želimo da posjetitelj poduzme određenu radnju. Za neke je to možda kupovina proizvoda. Za druge, to može značiti popunjavanje kontakt obrasca.

For instance

Bez obzira na radnju, važno je ili upotrijebiti tu frazu u oglasnu ili im dati naznaku o tome što želite od svojih posjetitelja landing stranice.

For instance

Pomoću poziva na akciju u oglasu možete prilagoditi doživljaj posjetitelja. Ako korisnici shvate što želite da učine, to može pomoći u eliminaciji ljudi koji nisu zainteresirani za vaš oglas. Ova praksa pomaže u uštedi troškova klika.

For instance

For instance

Nakon što posjetitelj ostvari svoja očekivanja s oglasom na koji je kliknuo, tada bi i landing stranica trebala sadržavati isti poziv na akciju. Ako ste ih zamolili da “kupe nešto odmah” u svojom oglasu,  tada bi trebali imati mogućnost kupnje na landing stranici.

For instance

Ako ste ih samo zamolili da “Pročitaju više” u oglasu, provjerite sadrži li landing stranica informacije koje su im potrebne za odlučivanje o tome hoće li se konverzija obaviti tijekom njegove posjete stranici.

For instance

 

Pisanje oglasa za Google kombinacija je umjetnosti i znanosti. To zahtijeva da sagledate situaciju dalje od samog oglasa i landing stranice. Postoje neke tehničke najbolje prakse koje sam ovdje opisao, ali također moramo iskoristiti našu umjetničku stranu kada razgovaramo s drugim ljudima. Da je kopija oglasa čisto algoritamska, do sada bi već svi bili bogati.

 

For instance

For instance

Dajte ovim praksama priliku i javite mi svoje rezultate! Koja vam je taktika bila najveća pomoć? Kakvi su oglasi vama najbolje radili?

For instance

Slobodno komentirajte na našoj Facebook stranici. 🙂

For instance

Privatni Stomatolog Bjelovar

Sharing is caring!

Nazovite nas