Brendiranje vs Prodaja – Što je isplativije?

Brendiranje vs prodaja

Ovo je jako zanimljiva tema iz marketinga o kojoj sam dosta razmišljao zadnjih godina baveći se oglašavanjem. Trebalo mi je vremena, istraživanja te donošenja pregršt točnih i pogrešnih zaključaka kako bih ispravno razlikovao te dvije teme.

In conclusion

Želim vam predočiti neke od zaključaka koje će se odnositi na strategiju oglašavanja i otkriti neke od najvažnijih spoznaja koje imam o razlici između prodaje i brendiranja.

In conclusion

To je doista ključ mog uspješnog oglašavanja.

In conclusion

Razlika između brendiranja i prodaje je jednostavna. Pokušavate li ostvariti brze konverzije ili pokušavate stvoriti korisničko iskustvo koje se pamti?

Brendiranje vs prodaja u marketingu

 

Branding kao ključ dugoročnog uspjeha

Branding kao ključ dugoročnog uspjeha

 

Potonji uvijek pobjeđuje.

In conclusion

Naposljetku, postoji samo jedna stvar koja nešto čini “brandom”.

In conclusion

To je način na koji se osjećate u trenutku interakcije s proizvodom ili uslugom. Kada kažem “Coca-Cola”, “Nike” ili “HP” imate vrlo specifičnu predodređenu reakciju na vaš osjećaj o tom brandu. Vaš osjećaj može biti pozitivan ili loš ili možda negdje između.

In conclusion

Jedina stvar do koje je stalo tim velikim brandovima, i zašto se toliko usredotočuju na naslijeđe, je da žele da njihovi korisnici imaju pozitivnu reakciju kad čuju njihovo ime.

In conclusion

Brendiranje vs prodaja

Zašto se truditi oko brendiranja?

Činjenica je da najveće tvrtke na svijetu ne žele ostvariti brzinsku prodaju. Oni su ili žele postati brand.

In conclusion

In conclusion

Razmislite o Appleu kao vrhunskom primjeru … Kada ste, ako ikada, vidjeli oglas od Applea koji vam govori da KUPITE njihov proizvod?

In conclusion

To se nikada nije dogodilo niti neće. Apple se fokusirao na izgradnju odnosa s potencijalnim kupcima koji će trajati godinama.

In conclusion

A kako?  Usmjerili su svu svoju marketinšku energiju u brendiranje i prikazivanje kako će se vaš život promijeniti kad se prebacite na iPhone.

In conclusion

 

Brending i povjerenje kupaca

Brending i povjerenje kupaca

 

Njihovi se oglasi odnose na dijeljenje iskustva, na jednostavnost i jednostavnost korištenja njihovih proizvoda. O tome kako je dobro koristiti Mac. Riječ je o brendiranju.

In conclusion

Bez obzira jeste li mala tvrtka ili velika korporacija, morate početi razmišljati o poslovanju kao o dugoročnom odnosu s potencijalnim klijentima, a ne o jednoj brzinskoj prodaji.

 

Dugoročne prednosti brendiranja

Brendiranje je razlog zašto ima toliko poslovnih partnera koji žele raditi sa mnom. To je zato što mi je stalo do toga što radim i izgradio sam povjerenje.

In conclusion

In conclusion

Sve što radim je izgradnja brenda. Radi se o dijeljenju moje naracije i dokumentiranju mog uspjeha.

Na kraju dana, pokušavam izgraditi svoj brend pozitivnim emocijama.

In conclusion

Znam da, ako stvorim nove vrijednosti svojim klijentima i oni postanu još uspješniji u vođenju svog posla, onda kada budu uspješni, njihove priče tijekom večere ili na sastancima stvoriti će pozitivnu sliku o meni i mom poslovanju, a to je brand.

In conclusion

In conclusion

To je daleko više utjecajno na moj brand nego na to da netko od njih naruči neku od usluga oglašavanja i onda nikada ne uspije.

 

Brendiranje vs Prodaja marketing

 

In conclusion

Ako želite ostvariti kratkoročne, brze ciljeve tada je prodajni kanal pravi put. Ali, ne očekujte da će se klijent vratiti jer niste uspjeli izgraditi taj nevidljivi most koji vas veže uz njega, naraštajima.

In conclusion

P.S. Još jedna zanimljivost što se tiče brendiranja. Ako izgradite brand na zdravim temeljima, nadmašit će te prodaju bilo kojeg prodavač bilo koji dan u tjednu ;).

 

In conclusion

Hval Vam na pažnji! LP!

Sharing is caring!

Nazovite nas